Loviisan Asuntomessuja valaistiin uusilla Element-sarjan hybridipylväillä

Vuoden 2023 Asuntomessut järjestettiin heinä-elokuussa Loviisassa. Messualueena toimi Loviisanlahden itäiselle rannalle rakentuva uusi Kuningattarenrannan asuinalue, jonne haluttiin saada näyttävät, alueen merelliseen ja metsäiseen ympäristöön hyvin soveltuvat valaisinpylväät. Tavoitteena oli myös, että pylväsratkaisu olisi kustannustehokas, helppohoitoinen ja ympäristöllisesti kestävä. 

Näillä toiveilla valaisinpylväiden suunnittelu ja toteutus tilattiin Sähkö-Jokiselta, jonka yhteistyö tilaajan kanssa sujuikin alusta loppuun mutkattomassa yhteishengessä. Lopputuloksena asuntomessualueen valaistus toteutettiin uuden Element-sarjan hybridivalaisinpylväillä. 

Element istuu ympäristöönsä 

Element on 9 metrin korkuinen dekoratiivinen hybridipylväs, joka on alaosaltaan antiikkihopean ja yläosaltaan tammen värinen. Sen alaosa sekä valaisinvarsi on valmistettu Ø170 mm:n kuumasinkitystä teräksestä, joka on pinnoitettu struktuuripintaisella erikoisjauhemaalilla. Yläosan tammenvärinen osuus on puolestaan alumiinia, joka on pinnoitettu Decoral-järjestelmällä puun näköiseksi.  

Merellisen sijoituspaikan hengessä pylvään varsi muotoiltiin esittämään purjetta. Lisää yhteyttä luontoympäristöön luotiin takoraudan näköisellä alaosalla ja yläosan puukuosilla, joka vastasi myös helppohoitoisuudeltaan materiaalina tilaajan toiveita. Lopputuloksena oli näyttävä ja nykyaikainen valaisinpylväs, joka toimi messualueella erinomaisesti.  

Element-hybridisarjan valaisinpylväät soveltuvat moneen ympäristöön ja kaikenlaisiin olosuhteisiin. Näyttävän ulkoasunsa ansiosta ne soveltuvat mainiosti esimerkiksi puistojen, asuinalueiden ja kaupunkikeskuksien valaisemiseen. Kestävyyden ja pitkän elinkaarensa lisäksi pylväät ovat huoltovapaa ja ympäristön kannalta kestävä valinta. Decoral-pylväät voidaan toimittaa erilaisilla puunsävyisillä kuoseilla, joilla niihin saadaan luonnonläheistä puun tunnelmaa.