Sinkitys

Kuumasinkitys on kestävä, ympäristöystävällinen ja taloudellinen tapa, jolla teräs suojataan ympäristöolosuhteiden aiheuttamaa korroosiota vastaan.

Erinomaisen korroosiosuojan lisäksi kuumasinkki paikkaa asennuksen yhteydessä tai käytössä syntyneet vauriot eli katodisen suojauksen ansiosta sinkin korroosiotuotteet täyttävät vauriokohdan. Tästäkin syystä se on suosittu pintakäsittelymenetelmä rakennusteollisuudessa, mm. valaisinpylväissä.

Kuumasinkki antaa erittäin hyvän ja huoltovapaan korroosiosuojan jopa vuosikymmeniksi.

Kuumasinkitysprosessi

Kuumasinkityksemme noudattaa kansainvälistä EN ISO 1461 -standardia, joka takaa toimivan prosessin.

Teräs puhdistetaan peittaamalla se laimeassa suolahapossa. Peittauksessa lähtevät pois ruoste ja valssihilse. Vesihuuhtelun jälkeen kappaleet upotetaan vielä juoksutekylpyyn, jossa pintaan tulee suojaava suolakerros estäen terästä hapettumasta ennen varsinaista sinkkikylpyä.

Puhdistusvaiheiden jälkeen rakenne upotetaan sulaan (450°C) sinkkiin. Sinkki ja puhdas teräs reagoivat keskenään ja muodostavat pinnoitteen (3-kerroksinen faasisidos + puhdas sinkki). Käytämme tuotteissamme ns. matalapiiterästä, joka on erittäin hyvin tähän prosessiin soveltuva materiaali.