Märkämaalaus

Märkämaalaus eli 1- tai 2-komponenttimaalaus on yhä nykyaikanakin relevantti pintakäsittelymenetelmä, kunhan se toteutetaan huolellisesti uusimmilla materiaaleilla ja laitteilla asianmukaisessa prosessiympäristössä.

Menetelmän etuna on kaikkein laajin valikoima erilaisia värisävyjä, kiiltoasteita, erilaisten olosuhteiden ja rasitusten kestävyyttä sekä pisimmät elinkaaret kovimpiin ilmasto- ja kemikaalirasituksiin.

Tasainen pinta pienellä hävikillä

Uusimmilla märkämaalauslaitteilla mahdollistetaan myös pieni hävikki (eli ohiruiskutusprosentti) ja varsin pienet VOC-päästöt. Modernit märkämaalit tarjoavat sekä tasaisimman pinnan että korkeimman kiillon ja pinnankovuuden. Pylväissä säänkestävyys on tärkeää, ja siksi korkeat rasitusluokat ovat mahdollisia saavuttaa myös märkämaaleja käyttämällä.

Märkämaalausmenetelmä valitaan yleensä silloin kun jokin tuotteen osa, materiaali tai osa tuotteen materiaaleista ei salli muita pinnoitusmateriaaleja, kuten pulverimaalausta. Syitä voivat olla vaikkapa rajoitukset tuotteen lämmönkestävyydessä, värisävyvaatimukset, tuotteen suuri koko tai tuotteen pinnoitteelta vaaditut erikoisominaisuudet. Onneksi perinteisilläkin pinnoitteilla voidaan saavuttaa edelleen erinomaisia tuloksia.

Heräsikö mielenkiintosi? Ota yhteyttä ja kysy lisää!