Modupole


Kysy lisää
Modupole-pylväistä!

Ville Nieminen, ville.nieminen@sahkojokinen.fi 

Älypylväät

Jatkuvasti kehittyvä teknologia muuttaa kaupunkiympäristöä nyt ja tulevaisuudessa. Älykkäät, keskenään kommunikoivat ratkaisut tuovat ympäristöön ja ihmisten elämään lisää helppoutta ja turvallisuutta uusilla toiminnoilla ja palveluilla.

Sähkö-Jokisen Modupole-älypylväät ovat osa tätä kehitystä. Ne tarjoavat käyttäjän ja ympäristön tarpeiden mukaan muuntautuvan alustan, joka toimii saumattomasti erilaisten laitevalmistajien ratkaisujen kanssa, mahdollistaa toimivan ja älykkään infrastruktuurin sekä on valmis myös tulevaisuuden tarpeisiin.

Modulaarisuus mahdollistaa monipuolisen varustelun

Modupolen erityisominaisuus on modulaarinen rakenne, josta koostuu vakiomoduulien lisäksi ja vaihdeltavista elementeistä.

Rakenne palvelee erinomaisesti monipuolista varustelua, joka muuntautuu joustavasti nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin. Vaihdettavissa olevat moduulit pidentävät pylvään elinkaarta ja mahdollistavat kustannustehokkaan ratkaisun.

Älypylvään varustelussa rajana on vain mielikuvitus, sillä se tarjoaa alustan useille erilaisille sovelluksille, kuten kamera-, ääni-, näyttö- ja tietoliikennelaitteistoille. Suunnittelussa on otettu huomioon myös huollon helppous: laitteisiin pääsee käsiksi erillisistä huoltoluukuista.

Pylväät voidaan valmistaa kuumasinkitystä teräksestä tai ympäristöystävällisemmällä erikoispinnoitteella käsitellystä teräksestä. Näyttävä viimeistely saavutetaan kohteen vaatimustasosta riippuen jauhemaalauksella tai plascoat-pinnoitteella.

Erilaisten vakiovalaisinvarsien lisäksi pylväisiin voidaan liittää myös valoelementtejä tunnelmallisen ja näyttävän katukuvan luomiseksi. Valoelementit räätälöidään tarvittaessa kohteen mukaan esimerkiksi erilaisin tunnuksenomaisin kuvioin, jolloin kokonaisuuden ulkoasu nousee täysin uudelle tasolle.


Katso Modupole-video


Älypylvään moduulit

Tyvimoduuli

Pylvään alin osa on yleensä moduuli, joka varustellaan kahdella tai useammalla kytkentäaukolla. Kytkentäaukot voidaan toteuttaa myös asiakkaan haluamilla mitoilla pylvään sisälle tulevien kytkentätarpeiden mukaan.

Tyvimoduuliin voidaan integroida esimerkiksi latausasema sähköisten kulkuneuvojen tarpeisiin. Tyvimoduuleja löytyy kahta eri korkeutta, ja ne on mahdollista asentaa joko upotuskiinnitteisinä tai laipallisina jalustoihin.

Laitemoduuli

Pylvään 1–3 metriä pitkiin laitemoduuleihin voidaan integroida erilaisia älykkäitä laitteita ja antureita. Moduuliin voidaan asentaa esimerkiksi kamera-, ääni- ja tietoliikennelaitteita tai vaikka kosketusnäyttöjä.

Korotusmoduuli

Pylvään korkeutta saadaan vaihdeltua tarpeen mukaan erillisillä korotusmoduuleilla. Niitä voidaan käyttää sellaisinaan ilman mitään lisäominaisuuksia tai ne voidaan aukottaa halutuilla kuvioilla, jotka voidaan myös valaista, jolloin pylväs saa lisää näyttävyyttä.

Valaisinmoduuli

Pylvään ylin moduuli on varattu katuvalaisimille. Valaisinmoduuli voidaan toteuttaa eri pituisilla varsilla kohteen valaistusvaatimusten mukaan. Vakiovarsien lisäksi pylväs on mahdollista toteuttaa erilaisilla erikoisvarsilla tai sen latvaan liitetyillä valoelementeillä.

Pylväsperustukset

Älypylväät asennetaan yhteensopiviin upotuskiinnitteisiin jalustoihin tai laippa-asenteisina peruspultillisiin jalustoihin. Jalustan valintaan vaikuttavat pylvään korkeus sekä maaperäolosuhteet.


Kysy lisää
Modupole-pylväistä!

Ville Nieminen, ville.nieminen@sahkojokinen.fi