Sähkö-Jokinen Oy siirtyy Karnellin omistukseen

Johtavien teollisuusyritysten pitkäaikainen ja sitoutunut omistaja Karnell Group AB (publ) on tänään toteutetulla kaupalla hankkinut omistukseensa enemmistön Sähkö-Jokinen Oy:n (www.sahkojokinen.fi) osakekannasta. Sähkö-Jokinen on maan johtava ulkovalaisintuotteiden kehittäjä ja valmistaja. Joulukuussa 2023 päättyneellä tilikaudella yhtiön liikevaihto oli 8,5 MEUR hyvällä kannattavuudella. Sähkö-Jokinen on jo toisessa sukupolvessa toimiva suomalainen perheyritys. Perheen edustajat jatkavat siirtymäkauden ajan nykyisissä tehtävissään ja jäävät yhtiöön Karnellin rinnalle myös vähemmistöomistajiksi.

“Toivotamme Sähkö-Jokisen työntekijöineen ja Jokisen perheen tervetulleiksi Karnellille. Olemme vaikuttuneita Sähkö-Jokisen saavuttamasta vahvasta markkina-asemasta ja yhtiön kasvupotentiaalista sekä Suomessa että vientimarkkinoilla”, kertoo Karnellin toimitusjohtaja Petter Moldenius. ”Etsimme jatkuvasti konserniimme teollisia yhtiöitä, joilla on omalla markkinasegmentillään johtava asema ja potentiaalia kasvaa. Näemme Sähkö-Jokisessa paljon potentiaalia siihen, että kannattava kasvu tulee jatkumaan ja olemme innostuneina mukana tällä kasvumatkalla.”

Jo vuonna 1968 perustettu Sähkö-Jokinen tunnetaan merkittävänä ja luotettavana valaisinpylväs- ja valaisinjalustatoimittajana. Yhtiön turvalliset tuotteet valaisevat teitä, katuja ja raideverkostoa lukemattomissa kohteissa ympäri Suomea ja Eurooppaa. Yhtiön tuotannon keskiössä ovat törmäysturvalliset valaisinpylväät ja niiden kanssa yhteensopivat laadukkaat betonijalustat. Tuotevalikoima kattaa lisäksi muun muassa jäykät valaisinpylväät, dekoratiiviset valaisinpylväät, opastinpylväät, mastot ja niille sovitetut betonijalustat tai muut betoniperustukset.

Yhtiöllä on avainasiakkaidensa kanssa pitkä yhteinen historia sekä vahva maine ulkovalaisintuotteiden suunnittelijana ja valmistajana. Sähkö-Jokisen tuotteiden korkea laatu, valikoiman kattavuus ja laadukas asiakaspalvelu ovat toiminnan kulmakiviä. Liiketoiminnan painopiste on Suomessa, mutta yhtiöllä on vientiä erityisesti Ruotsiin, Baltian maihin ja Iso-Britanniaan. Tällä hetkellä 25 henkilöä työllistävän Sähkö-Jokisen pääkonttori ja tuotanto sijaitsevat Noormarkussa.

”Olemme tyytyväisiä löydettyämme Sähkö-Jokiselle pitkäaikaisen ja vastuullisen uuden pääomistajan. Perheemme, Jussi, Tiina, Lasse, Simo ja Kalle, on ollut vetovastuussa lähes 40 vuotta, ja nyt Karnellista tulee yhtiölle uusi sitoutunut ja pitkäaikainen omistaja. Perheellä ja Karnellilla on yhteinen näkemys siitä, miten yritystä halutaan kehittää edelleen. Perhe on sitoutunut jatkamaan nykyisissä tehtävissään vuoden 2024 ajan, jotta omistajavaihdos saadaan hoidettua mahdollisimman hyvin”, kertoo Lasse Jokinen, Sähkö-Jokisen toimitusjohtaja.

Noormarkussa 10. tammikuuta 2024

Lisätietoja:

Lasse Jokinen
Toimitusjohtaja, Sähkö-Jokinen Oy
Puhelin +358 40 059 0690

Petter Moldenius
Toimitusjohtaja, Karnell Group AB (publ)
Puhelin +46 8 545 891 00

Kotisivut: www.karnell.se ja www.sahkojokinen.fi

Karnell omistaa pohjoismaisia pieniä ja keskisuuria teknologiayhtiöitä ja tukee aktiivisesti kohdeyhtiöitään niiden kasvussa ja kehityksessä. Karnellin sijoitushorisontti on jatkuva, jolloin yrittäjät ja perheyhtiöt saavat pitkäaikaisen omistajakumppanin. Tällä hetkellä Karnell omistaa enemmistön yhteensä 11 yhtiössä Suomessa, Ruotsissa ja Isossa-Britanniassa, ja tavoitteena on konsernin listautuminen. www.karnell.se