Yhteistyössä Sähkö-Jokinen Oy ja Laatukilpi Oy

Yhteistyössä Sähkö-Jokinen Oy ja Laatukilpi Oy – törmäysturvalliset KAPU®-NE opastepylväät

Olemme asiakkaan tukena törmäysturvallisen ratkaisun löytämisessä projektisuunnittelusta toteutukseen saakka.

Yhteistyön tavoitteet

Laatukilpi Oy ja Sähkö-Jokinen Oy ovat tehneet yhteistyötä jo vuosia. Nyt solmittu kumppanuus tulee vahvistamaan molempia yrityksiä merkittävästi. Laatukilven laaja ja kattava valikoima erilaisia opasteita saa nyt täydennyksen KAPU-NE pylväistä ja SJ-jalustoista mahdollistaen Laatukilvelle kokonaisvaltaisen tarjonnan opastamisen projekteihin.

Yhteistyön tavoitteena on mahdollistaa huipputurvalliset ja kilpailukykyiset sekä kustannustehokkaat ratkaisut tieturvallisuuden parantamiseksi. Laatukilpi Oy ja Sähkö-Jokinen Oy tulevat panostamaan erityisesti yhteiseen markkinointiin ja tuotekoulutukseen sekä vahvaan asiakaspalveluun. Näillä toimenpiteillä pyritään siivittämään törmäysturvallisten KAPU-NE opastepylväiden käyttöä markkinoilla ja parantamaan teillä liikkujien turvallisuutta. Kotimaisen tuotannon vankkoina puolestapuhujina Sähkö-Jokinen ja Laatukilpi pyrkivät ratkaisuilla myös tukemaan kotimaista työllisyyttä ja tuotantoa. Nämä opasteratkaisut ovat 100% kotimaista laatua ja erikoisosaamista.

Haluamme olla mukana asiakkaiden tukena ja apuna opastuksen suunnittelussa.  Neuvomme taulujen uuden tieliikennelain mukaisen mitoituksen ja oikean rakenteen löytymisessä sekä varmistamme käytettävien tuotteiden ja ratkaisujen yhteensopivuuden. Avullamme löydät oikean pylvään, jalustan ja opastetaulun yhdistelmän varmasti ja turvallisesti.

Törmäysturvallinen opasteratkaisu

Väylillä ja teillä, missä liikennemäärä ylittää 1500 ajoneuvoa vuorokaudessa ja nopeustaso on vähintään 60 km tunnissa, on Väyläviraston ohjeiden mukaan käytettävä opastusmerkeissä törmäysturvallisia pylväitä. KAPU®-NE opastepylväs täyttää kaikki Väyläviraston törmäysturvallisuutta koskevat vaatimukset ja opastepylvästä ei tarvitse suojata kaiteella.

EN 12767 -normin mukaiset KAPU®-NE opastepylväät asennetaan SJ-betonijalustaan. Jalustan kestävät pidätinruuvit kiinnittävät pylvään tukevasti paikoilleen. Niiden avulla voidaan myös säätää pylvään ja opasteen kulmaa jalustassa. SJ-betonijalustat soveltuvat useille erilaisille maa-aineksille. Jalustan riittävän suuri koko geoteknisen mitoituksen kannalta (DL3-arvo) varmistetaan OPTA-ohjelmalla. OPTA-Excel löytyy Väyläviraston tieohjeista. Myös opasteen soveltuvuus KAPU®-NE opastepylvääseen tarkistetaan OPTA-ohjelmasta. Pylväskokoja löytyy aina pienemmistä liikennemerkeistä suuriin opastusmerkkeihin. Opasteen maksimimassa on 300 kg.

Törmäysturvalliseen opastepylvääseen on omat ristikkorakenteen vaakaputken kiinnikkeet, jotka törmäyksen sattuessa irtoavat pylväästä. Kiinnikkeet ovat varmakäyttöisiä ja lähes huoltovapaita.
Yleisilmeestä saadaan erittäin yhdennäköinen, kun KAPU-NE pylvään ulkonäkö on hyvin samanlainen tavallisimpien teräsliikennemerkkipylväiden ja valopylväiden kanssa.

Lisätietoja:

Ville Nieminen p. 050 432 2834, ville.nieminen@sahkojokinen.fi
Pasi Perttu p. 0400 567 799, pasi.perttu@laatukilpi.fi